W warszawskiej Hali Koszyki na miłośników sztuki kulinarnej połączonej ze sztukami pięknymi czeka unikatowy projekt gastronomiczny.
Autor: Marta Janek
Zaprojektowany przez duet architektek wnętrz, Magdalenę Kryńską i Zuzannę Bujacz – Jaworską, bar Ćma by Mateusz Gessler zachwyca od momentu przekroczenia progu. Wnętrze utrzymane w ciemnych barwach, z klimatycznym, przydymionym oświetleniem i jasnym neonem doskonale wpisuje się w atmosferę odrestaurowanej w zeszłym roku Hali Koszyki. Punktem kulminacyjnym baru jest metalowa rzeźba ćmy wykonana przez wybitnego artystę młodego pokolenia - Tomasza Górnickiego.
Nowy projekt Mateusza Gesslera ma swój własny, charakterystyczny styl: czarne, metalowe lampy i wysokie krzesła współgrają z ozdabiającymi długi bar grafikami i podkreślają industrialny charakter miejsca. Za budowę całego pomieszczenia, a także zaplecza dla pracowników i biura o łącznej powierzchni ok. 170 mkw odpowiada firma Xplan.
Ćma jest jednym z niewielu barów w Warszawie, który działa 24 godziny na dobę, dzięki czemu już zgromadził sobie spore grono fanów. Dzięki znakomitym potrawom, starannie przygotowywanym drinkom i nastrojowemu wnętrzu na pewno zaspokoi potrzeby zarówno wielbicieli dobrej kuchni, jak i sztuk pięknych.
Czas generowania strony: -1732248415,47s