Rezydencja ma odzwierciedlać faliste linie wzgórz otaczające posiadłość, a także morskie fale obijające się o brzeg. Podzielony na dwie części: dzienną oraz prywatną jest nie tylko atrakcyjny wizualnie, ale też funkcjonalny. Uwagę zwracają szklane drzwi wejściowe, przypominające szczelinę w betonie. Miejsca, w których wstęga się unosi przewidziano widokowe tarasy.

Antony Gibbon to pochodzący z Wielkiej Brytanii architekt, który postrzega środowisko naturalne jako ważną siłę napędową swojej pracy. Na jego stronie internetowej możemy przeczytać:  “każda struktura jest tworzona indywidualnie, aby uwzględnić otoczenie przy użyciu zrównoważonych materiałów tam, gdzie to możliwe. Priorytetem jest stworzenie między naturą, a architekturą”. Prace Brytyjczyka opisywane były na łamach takich magazynów jak Vanity Fair, Archdaily, Dweel, czy Fair.

Źródło: http://antonygibbondesigns.com