Głównym zadaniem projektu powierzonego pracowni FiveCell  było wykreowanie miejsca, w którym bez opuszczania miasta można byłoby „przemieścić” się w wakacyjne, ciepłe rejony południowej Europy. Przyjrzyjmy się w jaki sposób pracownia poradziła sobie z tym nie lada wyzwaniem.

Dolny pokład w strefie wejściowej kryje stanowisko recepcyjne do sprzedaży biletów na rejsy. Drewniany kontuar z podświetlanym frontem wykonanym z kantówek ustawiony jest na tle ściennej grafiki. Przy ladzie znajduje się poczekalnia dla pasażerów, która przenika się z przytulną i oszkloną przestrzenią prowadzącą poprzez salę konsumpcyjną do dwóch barów utrzymanych w stylistyce „portowej”.

Górny pokład to rozległy taras widokowy o powierzchni 250 m2 z czarującą panoramą miasta i drugiego brzegu Wisły. Centralny element stanowi eliptyczny bar o obwodzie 20 mb, który przyciąga uwagę licznych spacerowiczów. Blat sporządzony ze sklejki zabezpieczonej odpowiednim lakierem, podczas zmiennej pogody, chronią rozsuwane markizy.

Na górnym poziomie – jak w mozaice – płynnie przenikają się różne formy siedzisk. Wokół komina, rozlokowano wysokie stoliki, zaś w części środkowej dekoracyjne fotele z gęstej plecionki. Po bokach znalazły się czteroosobowe stoliki z ażurowymi, drewnianymi blatami. Kompozycję uzupełniają wygodne, tapicerowane kanapy modułowe na rufie.

Dzięki takiej różnorodności każdy gość znajdzie miejsce dla siebie zarówno na romantyczne spotkanie we dwoje, jak i na biesiadowanie z przyjaciółmi lub indywidualny relaks. Wieczorem taras rozświetlają klimatyczne girlandy, a liczne podświetlenia baru czynią go widocznym także z odległych mejsc.