Nowe miejsce z francuskimi przysmakami zostało zaprojektowane przez krakowską pracownię GRID i jest pierwszą, modelową placówką dla sieci.

W lokalu znajduje się strefa ekspozycji i obsługi klienta, strefa wyrabiania, pieczenia chleba i przygotowywania kanapek, dzięki której klienci mogą „na żywo” obserwować proces powstawania wypieków i dań. Osobną część stanowi przestrzeń konsumpcji, którą wykreowano przez zainstalowanie do ściany wygodnej ławy i przystawienie do niej kameralnych stolików z krzesłami. Na tych, którzy nie mają czasu, by w La Bagateli rozgościć się na dłużej, czekają dodatkowo dwa wysokie blaty ze stołkami – idealne, by przysiąść i posilić się w trakcie krótkiej przerwy w podróży.

We wnętrzu La Bagateli dominują jasne kolory materiałów i wykończeń. Na ścianach położono białe kafle w formie cegiełek, które przywołują francuski klimat.; białe są także krzesła i lampy. Biel — barwę, która doskonale współgra z charakterem wnętrza — przełamuje ciepłe drewno zastosowane na frontach urządzeń oraz w strefie konsumpcyjnej. Nietypowe zastosowanie paneli Designflooring przez architektów z pracowni GRID okazało się świetnym pomysłem. Ciekawym akcentem jest także betonowa ściana za piecem i regałami – odsłonięta podkreśla surowy, rzemieślniczy charakter tej części bistro. Szare płytki gresowe na podłodze lokalu świetnie się z nią komponują.

Francuski klimat podkreślają skrupulatnie wybrane dodatki: poduszki w słynne francuskie paski, dekoracja ścienna, lampy oraz stylizacja obsługi (proste i efektowne zarazem fartuchy). Rysunki akwarelowe wykonane na specjalne zamówienie przez Karolinę Kierat nadają wnętrzu indywidualizmu. Kompleksowa aranżacja wnętrz oraz projekt identyfikacji wizualnej lokalu powstawały równolegle i były skoordynowane. Dlatego logotyp i wnętrze stanowią spójną, całkiem niebagatelną całość. Polecamy wizytę!