Lokalizacja mieszkania na najwyższym piętrze nowej sopockiej kamienicy pozwoliła połączyć przestrzeń pomiędzy salonem i sypialnią poziomym świetlikiem, który wpuszcza światło do obu stron mieszkania. Charakter wnętrz jest współczesny, jednak wyraźnie skłania się ku stylowi retro, który jest bardzo bliski zarówno właścicielowi, jak i projektantowi.

Otwarta kuchnia, utrzymana w stonowanej palecie kolorystycznej, nabiera industrialnego charakteru dzięki błyszczącym kaflom na ścianie, przeszklonym frontom szafek oraz ciekawie zaaranżowanej wyspie, będącej jednocześnie stołem, oświetlonej nisko zawieszonymi lampami. W łazience bardzo efektownie prezentuje się położony na ścianach nakrapiany granit. Metalowe konstrukcje zbudowane po obu stronach drewnianej szafki, stanowiącej podstawę pod umywalkę, subtelnie nawiązują do strefy kuchennej. 

Harmonia barw apartamentu - bieli, brązu, szarości i czerni - przełamana jest gdzieniegdzie zielonymi roślinami w doniczkach, minimalistycznymi liśćmi w wazonach czy kolorowymi tekstyliami. Z kolei umiejętnie rozmieszczone oświetlenie przyciąga uwagę do najważniejszego w danym pomieszczeniu elementu wystroju. W sypialni króluje wykonany z ciemnego drewna podest pod materac, który wraz z okładziną ścienną z tego samego materiału tworzy ciekawy wizualny konglomerat.